The city of Angels

Kids, we're going to Vegas! Ja, precis, i skrivandes stund sitter vi i Nicki The Van (som vi döpt vår bil, om det var oklart) på motorväg 15 mot Las Vegas och lyssnar på hög musik (County roads take me home). Det var dags att lämna Änglarnas stad och dra vidare. Vi har fått gjort de mesta vi ville göra, även om det fanns tusen saker till att hitta på om vi så ville stanna resten av livet. Men nu hade vi bara fem dagar och fick begränsa oss lite. 

On the road.

När vi hördes sist hade vi två dagar kvar. I måndags drog vi till filmcenternas centrum, vi tog en studio tour på Warner Brothers. Ja vi vet, vi var i LA utan att besöka varken Universal studios eller Disneyland, men efter några om och men kändes WB bara HELT rätt. Och den känslan levde upp till våra förväntningar. Vi var en grupp på 12 pers med en guide som visade oss runt mellan de olika inspelsningsplatserna. Guiden berättade om massa fusk och knep bakom kameran. Vi fick besöka olika kulisser (som byggdes upp och ned beroende på vad för filmer som spelades in) och se rekvisita från filmer som: Batman, Harry Potter, Inception, Argo och serier som: True Blood, The big bang theory, Pretty little liars, Gilmore Girls och mycket mycket mer. Efter det var vi ganska trötta av alla intryck, men ändå inte riktigt nöjda och avslutade dagen med att ta oss från filmindustrins baksida till dess framsida och strosa på The Walk of Fame (stjärnorna på tottoaren). Som av en slump parkerade vi i Dolby theatre's parkeringshus och fick därmed en nära blick på där Oscarsgalan hålls varje år.

Batmanutställning.
Harry Potter-utställning.
En fejkat för filminspelning.
Merlotte's restaurang i True Blood.
En fika på Central Perk från Friends.
Greta Garbos stjärna på The Walk of Fame.

Igår passade vi på att njuta lite extra av den sista dagen på vårt boende och spenderade förmiddagen i gymmet och sedan vid poolen och lapade sol. Efter det tog vi en "liten" (vi alla tackar Linn för att hon i 2h krigade sig igenom rusningstrafiken i en av de mest trafikerade städerna) biltur runt i Beverly Hills. Julia tvingade med oss till Diddy Reise där, ett glasscafe och det tackar vi alla henne för. Sedan körde vi runt kollade in våra framtida lyxhus. Vi forsatte mot West Hollywood och tog oss fram mot kvällen upp på kullarna till Griffith observatory. Det är egentligen ett observatorium för att kolla på stjärnor, men det erbjuder även en perfekt utsikt över hela staden och hollywoodskylten. Att det småduggade lite rörde det inte oss och vi i stannade till solnedgången. Precis när solen började snudda bergstopparna i öster hörde vi en kör sjunga. Vi gick mot kören och helt plötsligt trampade vi in i ett frieri och det var något av det vackraste vi alla skådat!

The Griffith Observatory.
Hollywoodskylten på berget. (Ser mindre ut på bild)
Mitt i höghussmeten, där borta bodde vi.
Gänget samlat. Ingrid fångade den bästa bilden!
Kören sjunger kärlekssånger och vi bevittnar ett frieri. 💑💕

LA: been there, done that. Next stop Las Vegas!
Also on the road LA - VEGAS.